A népzenét tanuló diákok zenei tudásának fejlesztése a táncházakban válik teljessé, ahol a tanulók zenetanáraik oldalán önfeledten muzsikálva szereznek előadóművészeti jártasságot. Alapítványunk ingyenesen igénybe vehető hangszer kölcsönzéssel támogatja a tanulók zenei tanulmányait.

15 év sajátos, kísérletező oktatási módszertanának eredményeként a Búzaszem népzenész növendékei fesztiválok koncertjein szerepelnek és táncházakban muzsikálnak. 2018-2020 között a Csoóri Sándor Alap támogatásával számos Búzaszembe járó diák részvételével népzenei tehetséggondozó programot valósítunk meg egyéni és kamara órák keretében. Ennek egyik eredményeként született meg „Aprája“ című CD lemezünk [link ide: https://www.youtube.com/watch?v=ZkSdjmTPf8M], melyet lemezbemutató koncert [link ide: https://www.youtube.com/watch?v=R8BfURjSj8o&t=1289s] követett a Fonó Budai Zeneházban.

A zenei képességek fejlesztésére alapfokú duda oktatás-módszertani honlapot hoztunk létre 2018-ban a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A honlap tartalma [link ide: http://dudaoktatas.hu/] segíti az otthoni hangszeres gyakorlást, és összefoglalva tárja az érdeklődők elé Bese Botond dudás mester által kifejlesztett alapfokú duda tanmenetet.