KÓTA díjjal tüntették ki az Aprája Dudazenekart

2021. január 22. | Mokos Béla

A nem hivatásos kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtják át a kitüntetést, melyet a díj 2004-es megalapítása óta a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítél oda a szervezet. Idén ez az esemény online formát öltött: díjazottjaik bemutatására és méltatására videó felvétellel készültek az ünnep alkalmából.

Aprája Dudazenekar

A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában osztják a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 12 kategóriában 43 díjazottat ünnepelhetünk.

2021-ben a Búzaszem Iskolában működő Aprája Dudazenekar és vezetőjük, Bese Botond is a díjazottak között szerepelt. A méltatás szövegében ez áll: „…hitelesen, stílushűen és zenei precizitással, virtuozitással bizonyítják mindenki számára, hogy több jó dudás is megfér egy csárdában.”

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!