Elkezdődött a tornaterem építészeti tervezése

2020. január 25.

Az Alapítvány kuratóriuma által összegyűjtött tervezési szempontok alapján Salamin Ferenc, Ybl-díjas építész decemberben elkészítette a tornaterem épületének alaprajzi vázlatát. A tornacsarnokból és kiszolgáló szárnyból álló épület összes hasznos alapterülete valamivel több, mint 800 négyzetméter lesz.

részlet Salamin Ferenc építész vázlatából
részlet Salamin Ferenc építész vázlatából

A tornaterem épülete a Szakáts-kerti telek északi oldalán, a jelenleg sportpályának használt területen épül fel. Az udvaron álló konténerek számára más helyet kell majd találnunk az építkezés idejére. Az építkezésre szánt területet a kivitelezés idejére kerítéssel határoljuk el. Az ehhez szükséges mobil kerítést a Master Job Hungary Kft. ingyenesen ajánlotta fel a beruházás teljes időtartamára.

Az épület otthont ad a testnevelés és néptánc óráknak, fejlesztő foglalkozásoknak, sportolók edzéseinek, közéleti rendezvényeknek, valamint koncertteremként is számítunk rá.

Az egyszintes csarnok épületszárny 312 négyzetméter teret kínál majd a rendezvényeknek. A kiszolgáló épületrész pinceszintből, földszintből és emeletből áll. Itt kap helyet a szertár, az öltözők és mosdók, a melegítő konyha, az étkező, a gépház, egy raktárhelyiség, valamint kisebb-nagyobb termek. Ez utóbbiak között található a pinceszinten egy majd' 100 négyzetméteres táncterem is, mely egyaránt alkalmas lesz tornaszobának is.

Az építészeti tervezést végző AXIS Építésziroda Kft. február végére - március elejére ígéri az engedélyezési tervdokumentáció elkészítését. Ezt követően kezdetét veszi az engedélyezési eljárás, valamint a szakági kiviteli tervek készítése. Reményeink szerint a tanév végére kész tervdokumentációval és építési engedéllyel rendelkezünk majd.

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!