Hangosító berendezéseket kapott a Búzaszem

2020. február 26.

Mióta felépült a Búzaszem főépülete, vagyis 2010 óta, valamennyi rendezvényünk alkalmával béreltük a hangosító berendezést. 2019-ben sikerült két nagyteljesítményű hangszórót és egy keverőt vásároltunk, de a rendszer mikrofonok hiányában még használhatatlan volt. Ezek beszerzésére újabb pályázati lehetőségünk nyílt, ezúttal az ELMŰ-nél.

mikrofonpróba
mikrofonpróba

2010 óta minden rendezvényünk alkalmával kölcsönöztük a hangfalakat, a keverőt és a mikrofonokat, melyeket minden alkalommal Gödre kellett szállítani, majd a rendezvényt követően visszaszállítani. Természetesen bérleti díjat is fizettünk mindezért.

2019-ben lehetőségünk nyílt arra, hogy a Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott pályázatunk költségvetésében hangosító berendezéseket is szerepeltessünk. Éltünk ezzel a lehetőséggel, így az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pénzügyi támogatásával szereztünk be 2019. első félévében egy prémium minőségű, 22 csatornás keverőt, valamint 2 db egyenként 1200 Watt teljesítményű aktív hangfalat.

A hangtechnikai rendszerből hiányzó mikrofonok, állványok és egyebek beszerzésére 2019. második félévében pályázatot nyújtottunk be az ELMŰ - ÉMÁSZ Társaságcsoporthoz. A pályázat eredményeként a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. 300 ezer Ft adománnyal támogatta ezek beszerzését.

A már megrendelt hangtechnikai eszközök beszerzése folyamatban van. A megrendelést megtörtént, és hamarosan várható a kiszállítás. A következő rendezvényen már vélhetően együtt próbálhatjuk ki a hangszórók akusztikai képességeit, a keverő hangszíneit, és a mikrofonok hangtulajdonságait.

Beszerzésre kerül továbbá egy fejre szerelhető mobilmikrofon is, amely a táncházakban táncot tanító torkát kíméli meg. Reméljük, hogy az így teljessé váló hangtechnikai berendezések sokáig szolgálják majd a Búzaszem rendezvényeit.

Minden támogatónknak ezúton is köszönjük a támogatást!

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!