Jól boldogultak idén a Búzaszem támogatói az 1% felajánlásával

2020. szeptember 15. | Mokos Béla

A tavaly felajánlott 766 949 Ft-nál 279 313 Ft-tal több, vagyis 1 046 262 Ft személyi jövedelemadó 1% felajánlás érkezett a Búzaszem Alapítvány számára idén. Miközben az elmúlt években országos léptékben csökkenés mutatható ki mind a felajánlók számát, mind a felajánlott összeget illetően, az alapítvány növekedést ért el.

Félpénzből építjük a Búzaszem tornatermét
A Búzaszem 1%-os kampányának egyik plakátja 2020-ban

A felfelé ívelés oka elsősorban a Búzaszem tornaterem építési törekvései körül kialakult támogató közösség elszántságában és az összefogás szándékában keresendő, de fontos körülményként említendő az is, hogy idén először jelentkeztünk a támogatók 1 százalékáért átgondolt és felépített kampánnyal.

Ezúton is köszönjük minden önkéntes szövegírónak és grafikusnak, akik névtelenül adták ötleteiket és tudásukat a „Félpénzből építjük a Búzaszem tornatermét” üzenettel futó kampányunkhoz. A koronavírus járvány okozta kihívások és a karantén idén más felé fordította a társadalom figyelmét, ezért a kampányidőszak kissé rövidebb is, terheltebb is volt a kelleténél. Néhány előre elkészített üzenetünk ezen okokból nem tudott a nyilvánosság elé kerülni. Ezek egyikével köszönjük meg minden 1%-ot felajánló támogatónk számára a Búzaszemnek nyújtott segítséget.

Tudta Ön, hogy a bhutáni kormány nem bruttó nemzeti össztermékben (GDP) méri az ország fejlettségét? A kis himalájai királyságban a bruttó nemzeti boldogságot tartják a fejlődés értékmérőjének. A gazdaságtudomány bhutáni, spirituális megközelítése szerint jó munkát kell végezni az emberiség fejlődéséhez, és nem az anyagi jólétet, hanem az életminőséget kell mérnünk.
És azt tudta, hogy az Ön 1%-a segít a Búzaszem Iskola közösségének boldogulni a tornaterem felépítésével?

Köszönjük!

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!