Kisfilm készült a „Népművészet a nevelésben” konferenciáról

2021. augusztus 17. | Mokos Béla

A Búzaszem Alapítvány Népművészet a nevelésben címmel készített kisfilmet az azonos címmel 2021. június 5-6-án megrendezett konferenciáról. A közel 10 perces filmben a rendezvény szervezői és előadói mondják el gondolataikat a konferencia céljáról és annak lehetséges hatásáról.

Kásler Miklós a Népművészet a nevelésben konferencián
Fotó: Németh Miklós

A komoly sajtóérdeklődésre számot tartó konferencián a legnagyobb hazai médiumok is képviseltették magukat. Az eseményről összefoglaló riport került adásba az M5 csatornán és Hír TV-n, sajtó hír jelent meg a Magyar Hírlapban, a Demokratában, a Kisalföldben, továbbá számos egyéb online hírportál adott ki rövid hírt, így többek közt az Indexen, a FEOL-on, a Hírstarton.

Népművészet a nevelésben Konferencia
Fotó: Németh Miklós

A számos médiamegjelenés mellett a Búzaszem Alapítvány megbízásából kisfilm is készült a rendezvényről, melynek fő tartalmi elemeit Pálfai Kinga interjúi adják. Ezekből kiderül, hogy maguk a szervezők és a résztvevők miként vélekednek a rendezvény céljáról és sikerességéről.

A Szabó László Csaba által forgatott és vágott képeken megjelennek az eseménynek otthont adó Búzaszem Iskola zenetanára és diákjai, akik a konferencia szüneteiben népzenei előadással színesítették a programot. A filmben láthatjuk a rendezvény megvalósításában résztvevő önkénteseket is, akik a beléptetésnél, a regisztrációs pultnál és a büfében dolgozva járultak hozzá vendégeink elégedettségéhez. A kisfilm a

Búzaszem Alapítvány honlapján ide kattintva tekinthető meg:

Kisfilm nyitókép

A Népművészet a nevelésben konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!