Zenei programjaink az augusztusi ünnepi hétvégén

2021. augusztus 1. | Mokos Béla

Augusztus 21-én népzenei koncertekkel, augusztus 22-én népdaléneklés mesterkurzussal várjuk a népzene iránt érdeklődő közönséget a Búzaszem Iskolába. Az első programnap koncertjein többek között találkozhatunk a legendás Sebő-együttessel, valamint a bemutatkozó koncerttel jelentkező Sildervald zenekarral. A második programnapon Navratil Andrea népdalénekes vendége lesz a Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, keramikus Petrás Mária.

Sebő Együttes
Grafika: Molnár Csilla

Az augusztus 21-i koncert-est 17 órakor kezdődik. A rendezvény első zenei blokkjában moldvai, gyimesi és tiszaalpári népzenei összeállításokat hallgathatunk meg a Búzaszem Iskola tanulóitól. Ezt követően 18 órától bemutatkozó koncerten ismerkedhetünk a saját dalaikat játszó Sildervald együttessel, melynek tagjai Huszti Benedek, Mokos Csongor, Vasvári Magor és Vasvári Zalán. A koncert-est kiemelt vendége a Sebő-együttes, akik 19 órakor kezdik koncertjüket. Az est programja sajátos táncházzal zárul, ahol a Búzaszem Iskola tanulói szolgáltatják a talpalávaló muzsikát.

A BECSAL és a Búzaszem Alapítvány közös szervezésében megvalósuló rendezvényen a részvétel ingyenes.

A büfé asztalon frissítővel, szendvicsekkel és édes finomságokkal várjuk vendégeinket. A fogyasztásért és részvételért felajánlott egyedi adományokat a tornaterem és közösségi tér építésére fordítjuk.

A járványhelyzetnek megfelelően a koncerteken bárki részt vehet, a táncházban való részvételhez védettségi igazolás szükséges.

Augusztus 22-én folytatódik a népdaléneklés mesterkurzus Navratil Andreával, akinek ezúttal Petrás Mária lesz a vendége. Az egynapos program vasárnap 10 órakor kezdődik 13 óráig tartó moldvai daltanulással, melyet délután újabb másfél órás közös éneklés követ 13.30-tól. A délelőtti és délutáni program között szeretetvendégség keretében látjuk vendégül a résztvevőket.

A Búzaszemben rendezett népdaléneklés mesterkurzusok találkozási lehetőséget teremtenek a népdalokat örökségül kapott őrzőkkel, a magyar népdalkincs leghitelesebb közvetítőivel. A mesterkurzusok az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak, szülőknek és nagyszülőknek egyaránt szólnak.

Az augusztus 22-ei programmal kapcsolatban további tájékoztatásért az érdeklődők a mesterkurzusok szervezőjéhez, Mészáros Erikához fordulhatnak, akit a +36 30 501 0933 telefonszámon, vagy a szilarda71@gmail.com e-mail címen érnek el.

Az augusztus 21-ei táncház és az augusztus 22-ei népdaléneklés mesterkurzus az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!