Önkéntes segítőket keresünk a júniusi konferenciára

2021. január 22. | Horváth Szilárd

Június 5-én és 6-án rendezi meg a Búzaszem Alapítvány és a Platthy család a gödi Búzaszem Iskolában a Népművészet a nevelésben című konferenciát, melynek védnöke dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A konferencián a népművészet oktatásával foglalkozó szakemberek és a néphagyományt a nevelésük középpontjába állító intézmények vezetői osztják meg egymással tapasztalataikat és a jó módszereket, de emléket állítanak az első magyar népművészeti tankönyvet író Platthy György főiskolai tanárnak is.

Magyar Örökség Nevelési Szövetség konferencia

A rendezvényen bemutatkozik a Magyar Örökség Nevelési Szövetség. A szervezet azért alakul, hogy összefogja a néphagyományt fontos nevelési értéknek tartó magyar pedagógusokat és nevelési intézményeket.

A két nap alatt több mint harminc előadásban elemzik a néphagyomány iskolai alkalmazásának lehetőségeit és eredményeit, valamint bemutatkoznak azok a szakemberek és iskolák, amelyek ezt a nemzetformáló munkát végzik, s bemutatkoznak olyan közösségek is, amelyek szívesen lépnének erre az útra.

A konferenciára a szervezők várják az ország óvodai nevelőit, tanítóit, tanárait, valamint a népművészetet, a vizuális kultúrát szerető minden érdeklődőt.

A Búzaszem közösségéből várjuk azok jelentkezését, akik önkéntesként szívesen segítenek a rendezvény lebonyolításában. Önkénteseket az alábbi feladatokra keresünk: berendezés, technikusok, hoszteszek, parkolás, büfé. A jelentkezők az itt elérhető táblázatban regisztrálhatják magukat. A szülői közösség részvétele mellett számítunk volt diákjaink közreműködésére is.

A konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

EMMI

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!