Vándortábor, zarándoktábor

Idén két tábort is szervezünk a felsősöknek | 2021. március 23. | Horváth Szilárd

2017-ben indultak el újra Magyarországon a vándortáborok. Hál’ Istennek. Ma már választani lehet 33 útvonalból, s az erdei-, vízi-, kerékpáros és zarándoktáborok közül, szerte Magyarország területén. 700 csoportban 15 ezer felső tagozatos és középiskolás gyermek indulhat útnak. Az útvonalakon kiépített szállások várják a gyerekeket – s persze rengeteg kaland, no meg az a nevelési erő, amit csak a természet tud megadni.

Vándortábor

Mi két alkalommal voltunk már erdei vándorok. 2019-ben a Pilisben, 2020-ban a Vértesben kóboroltak a búzaszemes gyerekek.

Idén június végén két helyre is megyünk.

Nyolcadik osztályosaink zarándoktáborral zárják le a Búzaszemben töltött idejüket. Schramkó Péter tanár úr vezetésével Tihanyból gyalogolnak Bakonybél érintésével Pannonhalmára. Így három bencés monostor (Tihanyi Bencés Apátság, Bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor, Pannonhalmi Bencés Főapátság) életébe is bepillanthatnak, sőt, együtt imádkozva részt vehetnek a szerzetesek imaóráján és napirendjében.

Vándortábor

A táv egy hét alatt nagyjából 110 kilométer, de a zarándoklat nem kirándulás, hanem belső út, a gyerekek saját életük tájait járják be közben. A zarándoktábor napirendje is ezt a belső utazást, az önismeret, az Istenkapcsolat és a közösség fejlődését segíti. Szép lezárása a búzaszemes éveknek.

Vándortábor

Többi felsősünk ugyanebben az időben a Börzsönyt járja be Berty László tanár úr vezetésével. Diósjenőtől a Róka-lyuk és a Csepegő-kői barlang érintésével mennek Drégely váráig, majd megismerkednek a lohanci sziklakápolna történetével, de útjuk az Ozmotring -, a Csipcsina- és a Dorottyin-oldal, valamint az Asztal-kő felfedezését és a végén a kemencei erdei kisvasút élményét is tartogatja majd.

Segítse céljaink elérését azzal, hogy hírlevelünk olvasásával követi a Búzaszem történéseit!