Búzaszem néptánc tábor Kiscsőszön

Gödi Körkép 2019/9

A kiscsőszi táborban mintegy hatvanan ismerkedhettek meg a Balaton-felvidék és a Bakony népzenéjével, néptáncaival.

25. alkalommal rendezték meg a Dunakanyar Népművészeti Találkozót

pestmegye.hu 2019.05.03

Negyed évszázadot megélve Pest megye tekintetében is a kiemelt kulturális örökségvédelmi rendezvények sorát erősíti a Dunakanyar Népművészeti Találkozó, mely élő példája lehet annak, hogy a hagyományteremtő, fiatalok tehetségsegítése céljából útjára indított kezdeményezések miként lesznek a fiatalok, a szülők, a pedagógusok közös kapcsolódásai.

Idén első alkalommal került Gödre a Dunakanyar Népművészeti Verseny

Gödi Körkép 2019/5

A Búzaszem önkéntesei, pedagógusai, diákjai kitettek magukért az előkészületek és a rendezvény idején, közösséget alkotva dolgoztak a rendezvény sikeréért.

Népzenei lemezt adott ki a Búzaszem Alapítvány

Gödi Körkép 2019/3

A lemez tartalmát nehéz summázni, de talán érzékelhető annak sokszínűsége a zenei összeállítások földrajzi kiterjedését illetően, ami a Rábaköztől egészen Moldváig terjed. Az olykor kísérletező hangszerelés izgalmakat rejt számunkra is.

Aprája lemezbemutató koncert

Fono.hu 2019. március

A magyar népzene egyik legfontosabb koncerttermében, a Fonó Budai Zeneházban mutatták be a nagyközönségnek a Búzaszem Alapítvány kiadásában megjelent Aprája lemezt. A hanglemezen szereplő zenészek és énekesek átlagéletkora bőven 14 év alatt van.

Elindult a dudaoktatas.hu honlap

folkradio.hu 2018.12.21

A dudaoktatas.hu honlapon elérhető alapfokú tanmenet 10 lépcsőben, a nagyon egyszerű gyermekdaloktól egészen a mesterfokú dudanótákig terjed. Mind a 10 leckéhez példatár tartozik. A majdnem száz dudanótából álló tanmenet egy olyan tanulás-módszertani középút, melytől időnként, a növendék tanulási igényei vagy akár nehézségei miatt ugyan el lehet térni, de a szintlépések jól jelölik a tanulási folyamat mérföldköveit.

Táncházak a Búzaszemben

Gödi Körkép 2018/12

A keresztény ünnepkör néphagyományokon alapuló eseményei adventtől egészen András napig adják a gerincét a Búzaszem évente ismétlődő rendezvényeinek.

Országos Dudás Találkozó Gödön népzenei koncerttel és táncházzal

Gödi Körkép 2018/9

A Búzaszem Alapítvány védnöksége alatt az elmúlt évben első alkalommal rendezett dudás találkozóhoz hasonlóan idén is a dudazene és a dudanóták, a dudás oktatás, és a pásztorkultúrának e sajátos szelete áll a kétnapos rendezvény középpontjában.